Over de bijzondere regio waar Het Verdriet van de Zuiderzee plaatsvindt is veel te vertellen. Daarom wordt in samenwerking met Natuurmonumenten een speciale klifwandeling aangeboden. Dwars door een gebied wat normaal niet toegankelijk is voor publiek, langs het water richting het uitkijkpunt van de Oudemirdumerklif. Tijdens de wandeling vertelt journalist en historicus Arnoud van de Ridder over de ontstaansgeschiedenis van het klif. Vogelspotter Jan Tijsma laat je met een gerichte blik kijken naar de bijzondere flora en fauna van het gebied. Ook staat er een speciale, muzikale verrassing te wachten onderweg.

De wandelingen starten op 17, 18, 24 en 25 augustus om 16.30 uur en op 31 augustus en 1, 7 en 8 september om 16.00 uur. De duur is ongeveer 75 minuten en de wandeling kost € 7,50 per persoon. Aansluitend op de wandeling is het mogelijk om een heerlijk driegangen diner te nuttigen. Je bezoek aan de voorstelling Het Verdriet van de Zuiderzee maakt de dag helemaal compleet. Heb je al een kaartje voor de voorstelling en wil je ook nog mee met de klifwandeling? Bel dan met Schouwburg De Lawei op nummer 0512 335050 en reserveer dit telefonisch.

Inmiddels zijn de wandelingen op de woensdagen en op bijna alle donderdagen uitverkocht. Het boeken van toegangskaarten, de klifwandeling op 8 september en diverse horeca-arrangementen kan via deze link: https://www.lawei.nl/pQ4GPUY/voorstellingen/het-verdriet-van-de-zuiderzee

DE GIDSEN

Arnoud van de Ridder woont sinds 2008 in het Gaasterlandse Oudemirdum. Bij Natuurmonumenten en het Instituut voor Natuureducatie (IVN) deed hij lange tijd landelijk beleidswerk en sinds een aantal jaren heeft de geschiedenis zijn hart veroverd. Arnoud houdt van historisch puzzelen en archiefwerk om de verhalen uit het verleden levend te houden. Ook door middel van gesprekken met de lokale bevolking komen mooie verhalen boven water. Een groot deel van de geschiedenis van het natuurgebied Oudemirdumerklif is in beeld en in woord gebundeld in een boekje dat tijdens deze wandelingen verkrijgbaar is.

Jan Tijsma is landschaps- en natuurfotograaf in het Nationaal Landschap. Hij wil laten zien wat er nu nog voor moois is in dit landschap en er zo voor te zorgen dat dit niet meer verloren gaat. Hij kijkt met een scherpe blik naar de verschillende soorten landschappen, weidse uitzichten, natuurgebieden, beslotenheid van dorpjes en stadjes, grote en kleine meren en veel, heel veel vogels.


Bij vragen over de kaartverkoop kun je contact opnemen via dit e-mailadres: [email protected] of bellen met 0512 33 50 50

Volg Het verdriet van de Zuiderzee via: