Er zijn verschillende ticketprijzen beschikbaar. Een regulier ticket bestel je voor € 36,50. (CJP € 29,50). De try-outs op 10, 11 en 12 augustus bezoek je al voor € 29,50. Je maakt je middag of avond compleet met een Van Zout naar Zoet driegangendiner of een Inne & Minne borrelplank. Direct te bestellen bij je tickets. Op de woensdagen wordt een klifwandeling georganiseerd onder begeleiding van twee gidsen.
Natuurmonumenten beschermt en versterkt de natuur en het erfgoed in Nederland. Ook die van het Oudemirdumerklif, de unieke plek waar de voorstelling plaatsvindt. Door bij het bestellen van je toegangskaart lid te worden van Natuurmonumenten steun je dit werk en krijg je direct 10 euro korting op je ticket!
Een individueel lidmaatschap van Natuurmonumenten is mogelijk vanaf € 3,00 per maand. Ook kun je gebruik maken van alle ledenvoordelen. Per boeking kan er 1 nieuw lidmaatschap worden afgesloten. Om de korting definitief te maken en het lidmaatschap af te kunnen ronden ontvang je van ons na het bestellen van het ticket een email met formulier om aanvullende gegevens in te vullen.
Voor belangstellenden die al lid zijn van Natuurmonumenten wordt er een speciale ledendag georganiseerd op 14 augustus. Onze bezoekers krijgen voorafgaand aan de middag- of avondvoorstelling op die dag een exclusieve toelichting van regisseur Geert Lageveen. Natuurmonumenten heet je van harte welkom op de ledendag! Per lidmaatschap mag er nog 1 extra kaartje bijbesteld worden. Vergeet niet je ledenpas mee te nemen.
Ben je al lid van Natuurmonumenten?
Bestel dan hier tickets voor één van de speciale ledenvoorstellingen op zondag 14 augustus as.


tickets

eten & drinken in pop-up restaurant Zilt


Je maakt je middag of avond compleet met een Van Zout naar Zoet diner (na de middagvoorstelling of voor de avondvoorstelling) of een Inne & Minne borrelplank naderhand. Deze arrangementen kun je bestellen tijdens het reserveren van je tickets. Er is keuze tussen een lekker vleesarrangement of een smaakvolle vegetarische versie.
Vooraf een kopje koffie of thee, een prosecco met amuse of een drankje naderhand? Ook dat is (zonder reservering) mogelijk op onze speellocatie aan het Oudemirdumerklif. Er is (beperkt) plaats in restaurant Zilt, maar ook op het deels overdekte terras is ruimte om te borrelen en gezellig na te praten.

Het menu

Amuse
Roggebrood – oude kaas crème, ingelegde sherry-sjalot en Friese droge worst
*
Zuurdesem ( V ) – groene kruidenaïoli
*
Bisque – soep van schaaldieren, rivierkreeftjes, zomergroentjes en crème fraȋche
of
Zoete aardappelsoep ( V ) – geroosterde pompoen, paprika, quinoa en pecorin
*
Ballotine van kip
– farce van paddenstoelen en peterselie-olie, groenten uit de streek en aardappeltaartje
of
Gnocchi ( V ) – beurre blanc, groene kruiden pesto, zongedroogde tomaat en groenten uit de streek
*
Chefs dessert – biologische yoghurt, blauwe bes, bramen en witte chocolade

Borrelplank

Wil je nog even gezellig napraten over de voorstelling? Dan komt onze Inne & Minne borrelplank goed van pas. Deze bestel je meteen bij je tickets en kost € 14,50 per persoon.

De plank is geschikt voor 1 persoon en bevat een aantal lekkere lokale borrelhapjes en twee consumpties naar keuze. De invulling van de borrelplank kan per voorstelling iets variëren maar is altijd een aangename verrassing.

Er is een vlees- of een vega-variant verkrijgbaar. Uiteraard wordt ook hierbij gebruik gemaakt van diverse producten die door lokale leveranciers aangeboden worden.

aanvulling op het programmaDe klifwandelingen met gidsen op woensdag 17, 24 en 31 augustus en 7 september zijn inmiddels vol. Er zijn extra wandelingen beschikbaar op de donderdagen (18 en 25 augustus & 1 en 8 september). Deze zijn te boeken via deze pagina.

Het is mogelijk om een heerlijk driegangen diner, een drankje vooraf of een borrelplankje na de voorstelling te nuttigen. Zo maak je je bezoek aan de voorstelling Het Verdriet van de Zuiderzee helemaal compleet. Heb je al een kaartje voor de voorstelling en wil je het diner of de borrelplank toch nog extra bijboeken? Bel dan met Schouwburg De Lawei op nummer 0512 33 50 50 en reserveer dit telefonisch.

Het reserveren van toegangskaarten en diverse horeca-arrangementen kan via deze link.

Ben je een lokale vereniging, publieke/toeristische locatie of ondernemer in Gaasterland en zou je een bijdrage willen leveren aan dit mooie project? Neem dan contact met ons op via [email protected]

bereikbaarheid en route

Onze speellocatie is via Oudemirdum goed bereikbaar met auto of fiets, maar ook met het openbaar vervoer

Rij vanuit Oudemirdum over de ‘Marderhoek’ en je komt uit bij ons gratis parkeerterrein aan de Liemerige Wei 4 (8567 HM) in Oudemirdum. Je vindt de locatie naast Sybrandy’s Speelpark aan De Hege Gerzen.

Uiteraard kun je via de landelijke weggetjes het ‘Verdriet van de Zuiderzee-terrein’ ook met de fiets of zelfs wandelend bereiken. Door de bossen richting het IJsselmeer, het is een geweldige ervaring.

Kom je met het Openbaar Vervoer? Check dan vooraf je route en de heen- en terugtijden op www.9292.nl. De dichtstbijzijnde OV-bus van Arriva stopt aan de zuidkant van Oudemirdum. Hou er rekening mee dat de afstand naar onze locatie vanuit dit punt (aan de rand van het centrum) in Oudemirdum nog ruim 2 kilometer is.

Bij vragen over de kaartverkoop kun je contact opnemen via dit e-mailadres: [email protected] of bellen met 0512 33 50 50

Volg Het verdriet van de Zuiderzee via: